Veiligheidsvoorschriften Babyzus speenkoorden en bijtringen


Veiligheid algemeen

Babyzus producten zijn getest en gecertificeerd naar de Europese richtlijnen en de Nederlandse Warenwet. De fospeenhouders voldoen aan de Europese veiligheidsnormen NEN12586, de bijtringen hebben CE- markering en speelgoed keurmerk EN71. Ze mogen daarom op de Europese markt verkocht worden aan jou als consument. Elk product wordt handmatig getest en nagemeten voordat deze verzonden wordt.


Bijtringen

- Getest en gecertificeerd keurmerk EN71 bijtspeelgoed.
- Alleen gebruiken onder direct toezicht van een volwassene. Dus laat uw kind niet alleen met een bijtring.
- Controleer de bijtring voor -en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).
- Weggooien bij de eerste tekenen van slijtage of beschadiging.
- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient de bijtring niet meer te worden gebruikt.
- Reinigen kan gewoon onder de kraan of met een baby doekje.
- De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De Silliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn BPA-vrij, PVC-vrij, Lood-vrij en Ftalaat-vrij. 

Speenkoorden

- Babyzus maakt het fopspeenkoordje volgens de Europese wetgeving NEN-Norm 12586. 
- Babyzus maakt alles zelf handmatig en testen het fopspeenkoord uitgebreid voor verzending. 
- Controleer zelf het hele fopspeenkoord voor elk gebruik.
- Weggooien bij de eerste tekenen van slijtage of beschadiging. 
- Maak het fopspeenkoordje nooit langer.
- Nooit bevestigen aan koorden, linten, veters of losse kledingdelen. Uw kind kan hierdoor worden gewurgd. We raden u aan de fopspeenkoordje alleen aan een kledingstuk te bevestigen.
- Niet gebruiken als de baby zonder toezicht in de box, bed of wieg ligt.
- Het fopspeenkoordje is niet bedoeld om op te kauwen / bijten of te gebruiken als speelgoed.
- Maak het fopspeenkoordje niet schoon onder kraan, maar met een babydoekje of detoldoekje. De clip van het fopspeenkoordje is niet bestand tegen (veel) gebruik van water. Het fopspeenkoordje kan hierdoor zijn stevigheid verliezen of eerder kapot gaan. 
- Het gebruik van een fopspeenkoord is op eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een fopspeenkoord.

Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?

Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen  De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in NEN – norm 12586. Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

Tot slot

We adviseren om je kindje niet alleen te laten met de producten van Babyzus, maar altijd onder toezicht van een ouder of verzorger.
Het zijn handgemaakte producten, gemaakt van kleine kralen die verstikking kunnen veroorzaken. Uiteraard worden de producten uitvoerig getest voor verzending.
Babyzus en Dotjes & Boefjes zijn niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Controleer daarom het product voor en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten(in het hout).

Babyzus en Dotjes & Boefjes kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van onze producten.
Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. 
Laat je baby nooit alleen met producten van Babyzus. Gebruik is geheel op eigen risico.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).
Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften.
Deze worden ook bijgevoegd bij elk product, zodat ook als u het cadeau geeft de ouders op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. 

© 2021 - 2023 Dotjes en Boefjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel